Naše dadilje


Nase dadilje

Pitate se da li nam možete vjerovati? Kako možete znati da li ćemo pronaći dadilju koja će odgovarati Vašim željama i potrebama? Zanima Vas kakve su naše dadilje? Koje su njihove kvalifikacije? Imaju li i koliko iskustva? Da li su brinule o novorođenčadi? Govore li strane jezike?

Kako bismo Vam približili ideju rada naše Agencije, predstavit ćemo Vam neke od naših pomno selektiranih dadilja. Ono čime želimo steći Vaše povjerenje jesu osobne kvalitete i posebnosti naših dadilja. Pokušajte odabrati jednu za svoje dijete i imajte na umu da je ovo samo mali dio naših dadilja. U našoj bazi ih je trenutno više od 300. Ukoliko pak želite sami odabrati Vašu dadilju na raspolaganju Vam je online baza dadilja u kojoj se nalaze dadilje čije preporuke nismo mogli provjeriti osobnim kontaktom. Bazi možete pristupiti klikom na roditelji.babysitter.hr

“Komunikacija s roditeljima jedna je od esencijalnih stvari želite li biti uspješne u obavljanju posla dadilje! Uvijek informirajte roditelje o njihovoj djeci, o svakom napretku i potrebama, ali i tražite od roditelja povratnu informaciju kako Vas određene situacije ne bi zatekle nespremne.”

Sanda Ž. (38)

→ dadilja s preko 10 godina iskustva čuvanja djece u inozemnim obiteljima

→ čuvala je djecu od 1 do 6 godina

→ strani jezici (engleski)

 

 

“Posebne potrebe danas više ne smiju biti tabu tema! I mi odrasli imamo problem ako se nađemo u teškoj situaciji, a zamislite kako je tek djeci. Svatko tko radi s djecom mora znati prepoznati njihove potrebe, pa tako i one ‘posebne. Iskustvo rada s djecom s posebnim potrebama je neprocjenjivo.’”

Jasmina M. (27)

→ dadilja s 5 godina iskustva čuvanja djece u dobi od 1 do 11 godina

→ osposobljena za rad s djecom s posebnim potrebama

→ strani jezici (engleski)

→ kućanski poslovi

 

 

“Blizanci… Dupla briga! A zašto ne bi bilo i dupla zabava? Uz dobru organizaciju aktivnosti zabava je zagarantirana :) S koliko god djece radili, važno je samo biti dosljedan u svojim postupcima i ponašanju. Vjerujte mi, oni to znaju prepoznati, a zatim i poštovati.”

Suzana P. (46)

→ iskusna dadilja s preko 10 godina iskustva čuvanja djece u dobi od 0 do 14 godina

→ iskustvo s blizancima u inozemnim obiteljima

→ tečno komunicira na engleskom i njemačkom jeziku

→ kućanski poslovi

 

 

“Kažu da su ‘prve tri najvažnije’. Hajdemo ih onda takvima i učiniti! Ja to pokušavam i uspijevam uz glazbu – tiha i umirujuća pjesma čini čuda, a odmorno dijete je ujedno i zadovoljno dijete. A zadovoljna je i mama :)”

Silvija R. (26)

→ medicinska sestra s 5 godina iskustva u patronažnoj službi (specijalizirana za novorođenčad)

→ izvrsna u uspavljivanju beba, na raspolaganju prema potrebi i danju i noću

→ kućanski poslovi

 

 

“Dječja kreativnost nema granica! Volim svoj posao jer jer mi omogućava da potičem djecu na istraživanje svijeta koji ih okružuje. Ideje na koje dolaze pri rješavanju situacija u kojima se nađu su jednostavno fenomenalne :)”

Lana O. (27)

→ diplomirani odgojitelj i pedagog s iskustvom rada s djecom u dobi od 1 do 6 godina

→ strani jezici (engleski)

→ kućanski poslovi

 

 

“Rođenje djeteta velika je prekretnica u životu svake žene. Moj je posao da pomognem da rođenje i period nakon rođenja kad se novorođenče privikava na novi svijet i njemu nepoznato okruženje ne postanu ‘trauma’. Tu sam da pomognem i majkama i bebama da zajedno prebrode to intenzivno razdoblje”

Jelena S. (56)

→ medicinska sestra s 25 godina iskustva u patronažnoj službi – specijalizirana za brigu o novorođenčadi

→ pomoć pri dojenju, njega majke i djeteta nakon izlaska iz rodilišta

→ strani jezici (ruski)

→ kućanski poslovi

 

 

“Budući da i sama volim kreativnost, trudim se tu ljubav prenjeti i na djecu s kojom radim. Tko zna – možda se baš u Vašem djetetu krije neki novi umjetnički uzor! Materinji jezik mi je talijanski pa s djecom mogu komunicirati i na talijanskom, a po potrebi i na španjolskom.”

Elena L. (22)

→ odgojiteljica s jednogodišnjim iskustvom čuvanja djeteta u obitelji

→ tečno komunicira na engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku

→ izvrsno crta, pjeva i svira klavir

→ strani jezici (engleski, šanjolski, talijanski)

 

 

“Znakovni jezik nije nužno samo potrebna vještina u komunikaciji s gluhom osobom, on itekako može biti zabavan i edukativan za svako dijete jer pruža drugačije načine izražavanja.”

Maja Š. (20)

→ apsolvent logoped

→ vješto koristi znakovni jezik, tečno komunicira na engleskom jeziku

→ kućanski poslovi

 

 

“Sport i bavljenje sportom predstavljaju mi veliko zadovoljstvo. Kada radim s djecom, pokušavam ih što više animirati za razne sportske aktivnosti – osim što su korisne za njihov rast i razvoj, mogu biti i izvor zabave.”

Karla J. (23)

→ teta čuvalica s jednogodišnjim iskustvom čuvanja 2 djece u dobi od 0 do 3 godine u USA

→ tečno komunicira na engleskom i talijanskom jeziku

→ bavi se konjičkim sportom

 

 

“Smatram kako svaki pedagoški radnik mora znati usmjeriti pažnju djeteta s kojim radi. Djeca su znatiželjna, žele sve opipati ili okusiti. U njihovim ih potrebama ne smijemo sprječavati, ali im moramo znati predočiti i na njima razumljiv način objasniti što je prihvatljivo, a što ne.”

Andrea R. (25)

→ diplomirani psiholog

→ iskustvo rada s hiperaktivnom djecom (ADHD)

→ strani jezici (engleski)

 

 

“Između ostalog, volim svoj posao zbog situacija u kojima djeca pokazuju svoj prekrasan način razmišljanja i povezivanja poput ove… Jednom prilikom, dok smo bili u parku, dijete je palo i lakše ozlijedilo koljeno. Kako bih mu skrenula pažnju s boli, u šali sam mu rekla kako će sve to proći do dana ženidbe – to mi je prvo palo na pamet :) Kroz nekoliko dana, dijete mi je prišlo i ozbiljno reklo – znaš, razmišljao sam i ja bi se ženio! Ostala sam iznenađena i pitala pa kako to? Dobila sam odgovor – pa znaš, mene koljeno još uvijek boli, pa sam mislio ako se oženim onda me više neće boljeti. Ta iskrenost i ozbiljnost izjave toliko me nasmijala i sigurno ću je pamtiti cijeloga života!”

Suzana K. (51)

→ majka troje odrasle djece

→ višegodišnje iskustvo profesionalne dadilje djece u dobi od 0 do 6 godina

→ iskustvo čuvanja djece u inozemnim obiteljima

→ svira klavir i violinu

→ u slobodno vrijeme se bavi planinarenjem

→ strani jezici (engleski, njemački)

 

 

 

 

 

“Uz sve ostale faktore odgoja, važnim smatram i kvalitetnu prehranu. U interesu nam je da djeca budu zdrava i zadovoljna, a hrana tu zasigurno ima veliku i važnu ulogu. Zato posebnu pozornost pridajem pripremi zdravih obroka za mališane koje čuvam.”

Tatjana B. (52)

→ diplomirani odgojitelj

→ višegodišnje iskustvo čuvanja djece u dobi od 1 do 12 godina

→ majka 4 odrasle djece

 

 

“Sve što naučiš na fakultetu, ne može te pripremiti na ono što te čeka u izravnom kontaktu s djetetom i roditeljem! Povjerenje i iskrenost između dadilje i roditelja temeljna je stvar bez koje ništa drugo ne može funkcionirati.”

Adrijana M. (26)

→ odgojiteljica i diplomirani pedagog

→ 4 godine iskustva čuvanja djece u dobi od 0 do 3 godine u obiteljima

→ izvrsno govori njemački i engleski jezik

 

 

“Posvetite se djetetu s kojim radite. Potičite ga, ne dopuštajte da se dosađuje ili da se ne osjeća korisno. Sve što smatrate zahtjevnim ili djeci nezanimljivim, pretvorite u igru. Uživljavanje u nečiju ulogu ili zadatak, djeci otvara nove vidike te tako lakše poimaju što ih okružuje.”

Iva T. (51)

→ profesorica psihologije

→ višegodišnje iskustvom čuvanja djece u dobi od 0 do 3 godine u domaćim i inozemnim obiteljima

→ strani jezici (engleski)

→ kućanski poslovi

 

 

“Kvalitetan odgoj mora biti temeljni element svakog odgojnog procesa. Radili Vi sa svojom vlastitom ili ‘tuđom’ djecom, ništa ne prepuštajte slučaju. Ponavljanje je majka mudrosti i to neka Vam bude misao vodilja u svemu što radite. Istaknula bi značaj koji dvojezičnost ima na razvoj djece i nevjerojatnu brzinu kojom djeca upijaju strani jezik (u mom slučaju talijanski)”

Mirjana K. (39)

→ diplomirani pedagog

→ višegodišnje iskustvo čuvanja djece u dobi od 1 do 12 godina u obiteljima u Hrvatskoj i inozemstvu

→ tečno komunicira na njemačkom jeziku

→ kućanski poslovi