Koliko iznosi plaća dadilje?


Plaća dadilje ovisi o kvalifikacijama dadilje, radnom iskustvu, opisu posla, radnom vremenu, broju djece o kojoj će voditi brigu i o lokaciji.

Tako je primjerice plaća dadilje u Zagrebu u prosjeku viša od plaće dadilja u manjim gradovima i mjestima. Dadilja koja uz poslove čuvanja djece vodi i brigu o kućanstvu može očekivati veću plaću od dadilje koja samo brine o djeci. U pravilu se posebne kvalifikacije kao što je komunikacija s djecom na stranom jeziku i učenje djece određenim vještinama također dodatno vrednuju. Jednako tako dadilje koje mogu brinuti o dvoje ili troje djece mogu očekivati višu plaću od onih koje brinu o jednom djetetu.

Nije svejedno dogovara li se stalni angažman ili se dadilju angažira povremeno i plaća po satu. U pravilu je satnica kod stalnog angažmana nešto niža, ali zato dadilje u tom slučaju imaju stalan izvor prihoda.

Plaća dadilje po satu

U Zagrebu se primjerice cijena sata dadilje bez posebnih kompetencija, koja vodi brigu o jednom djetetu i ne obavlja kućanske poslove, kreće oko 25 kuna po satu, dok dadilja s dodatnim vještinama može zaraditi i do 50 kuna po satu. Uz to, ukoliko vodi brigu o više djece i obavlja kućanske poslove, cijena sata može narasti i na 70 kuna po satu.

Mjesečna plaća dadilje

Plaća dadilje primjerice u Zagrebu za puno radno vrijeme (8-10 sati dnevno) najčešće iznosi između 3.500 i 4.000 kuna, dok uz dodatne vještine, fleksibilnost u radnom vremenu i vođenje kućanstva, plaća može iznositi i do 7.500 kuna mjesečno.

Plaća dadilje za pola radnog vremena (3-6 sati dnevno) u pravilu je pola ili nešto više od plaće za puno radno vrijeme.

Iznos plaće, način plaćanja, opseg poslova i radno vrijeme dadilje dogovaraju izravno s obiteljima.

Kako bi se izbjegli eventualni nesporazumi. dadiljama i obiteljima savjetujemo da unaprijed dogovore sve važne elemente obavljanja posla. Unaprijed definirajte opseg poslova i da li je radno vrijeme fiksno ili fleksibilno kako biste se poštedjeli neugodnih iskustava i dugo surađivali na obostrano zadovoljstvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *